Jelle van Name of the ring over: Zijn merk(je), Ontwerp inspiratie & Welke sieraden je mannen wel cadeau kunt doen


‘ Persoonlijke sieraden ontworpen door een man. Veel mensen vinden dat toch best wel Rock ‘n Roll! ‘


Mijn naam is Jelle Akkerman, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn vriendin ( ik moet sinds kort eigenlijk vrouw zeggen ;) in hartje Amsterdam! Ik heb een voorliefde voor een scala aan creatieve activiteiten, waarvan ik de meeste onbesproken wil laten, omdat er nou eenmaal geen droog brood mee te verdienen valt..en waarvan er 1 mijn grote liefde is geworden: het ontwerpen van sieraden! 

Ik ben in 2010 begonnen met mijn webshop Name of the ring, de ontwerpen die ik schetste liet ik met de hand maken in China. Waar ik al snel achter kwam was dat zaken doen met china vooral gunstig bleek wanneer je een groot bedrijf bent, met veel ontwerp en productie ervaring. Creatief en kwalitatief haalde ik hier uiteindelijk toch te weinig uit. Ik ben dan ook sinds twee jaar volledig om en maak al mijn sieraden zelf met de hand in mijn kleine atelier in Amsterdam. 


‘ Sieraden voor mannen, dat klinkt als een lastig verhaal en om eerlijk te zijn, dat is het ook. Toch zie ik het als een uitdaging, en is het deel geworden van mijn concept, om deze doelgroep te voorzien van persoonlijke sieraden. ‘

 

Veel sieraden voor mannen zijn in mijn optiek over robuust en over mannelijk. Of juist weer te unisex, dames sieraden die een soort van stiekem omgeklust zijn tot mannenvariant. Ik heb mijzelf als uitgangspunt genomen en kwam uit bij een minimaal design plus een unieke bewerking van metaal en leer voor een stoere vintage look. Ook het handslaan van mijn teksten levert een uniek en ruw resultaat op. Juist het contrast van een persoonlijke, dierbare tekst en een dergelijk uiterlijk blijkt veel mannen aan te spreken, tot opluchting van de vaak vrouwelijk gulle gevers, die toch het gevoel hebben dat zij een gokje nemen ;) 

Het klinkt wellicht een beetje over emotioneel, maar mijn collectie is echt een weerspiegeling geworden van het onderzoek wat ik gedaan heb, de weg die ik heb afgelegd en het willen botvieren van mijn creativiteit. Ik hoop dan ook dat ik jou hiermee kan inspireren tot het invullen van een sieraad met jouw persoonlijke tekst, en hoor het tevens graag als ik je hiermee kan bijstaan!
  

 

Jelle van Name of the ring over: Materialen & Bewerkingen | Klein ondernemerschap


Jelle van Name of the ring over: Materialen & Bewerkingen | Klein ondernemerschap

Lees deze Blog Post!